Image by Brooke Lark

Aesthetic Grid (Esthetisch raster)

Er is een reden waarom wij het mooie plaatje achter de strategie hebben neergezet. Het is namelijk heel verleidelijk om alleen maar te focussen op het perfecte plaatje, maar het is belangrijker om eerst de strategie onder de knie te krijgen. 

Nu jij precies weet wat de strategie is, kunnen wij dan ook gaan kijken naar de ''look & feel'' van jouw pagina.

1. Consistent kleurgebruik is hetgeen de pagina een mooie look geeft. Kijk maar eens naar jouw favoriete accounts. Je weet wat je kunt verwachten en deze foto's geven altijd hetzelfde 'gevoel'.

Wanneer je foto's maakt met eenzelfde achtergrond (veel lege ruimte) en telkens dezelfde bewerkingsinstellingen gebruikt zoals licht, contrast en kleurgebruik, zorgt dit voor een hele mooie en consistente look. Maar het is misschien nog wel belangrijker om vooraf te bepalen wat voor foto je gaat maken, welke kleuren kleding draag je en hoe ziet de achtergrond eruit. 

2. Terugkomende stijlen, zoals bij het tweede voorbeeld  zorgt ook voor een consistente look & feel. Het is overduidelijk dat hij reist en veel dezelfde soort foto's maakt. Landschap, blauwe zee, drone foto's en een creatieve houding maken hem uniek.

Bij het derde voorbeeld zie je vooral dezelfde kleuren, maar ook terugkomende stijlen. Zo zie je het kopje koffie op verschillende foto's, het witte dekbedovertrek. 

3. Colour blocking is nog een manier om je overzicht interessant te houden. Zoals bij voorbeeld 2 te zien is. De kleuren lijken te verschillen, maar over het algemeen zie je veel blauw en een soort woestijnkleur. Door deze om en om te plaatsen, geeft dit een toffe look (colour blocking genaamd). Dit komt ook deels naar voren in voorbeeld 1. Daar zie je veel witruimte waardoor het een rustige uitstraling geeft. Een minimalistische look & feel. 

Image by Christian Wiediger

Create your own sunshine

Let's do this

1. Ga op zoek binnen Instagram naar mooie foto's die passen binnen jouw niche. Foto's die jij zelf zou willen plaatsen en sla deze op. (Klik op het vergrootglaasje - typ een zoekwoord in - kies een foto - sla deze op door op het vlaggetje rechtsonder te klikken - sla het op onder een collectie, bijv. inspiratie instagram).

Image by Hugo  Barbosa

2. Kies maximaal 5 kleuren die jij terug wil laten komen in jouw instagramfoto's.

3. Bepaal wat voor soort foto's je wilt plaatsen. Doe hiervoor inspiratie op bij andere accounts.

4. Kies een stijl die bij jou past uit de bovenstaande voorbeelden. Ga je werken met kleur, colour blocking of kies jij voor een terugkomende stijl?

Wil je graag één mooie stijl qua foto filters? Kijk dan eens naar onze photography presets MINIMAL•U touch.