• Lea Willems

Welcome to the MINIMAL•U team; Meet Lea


Een nieuw gezicht binnen MINIMAL•U. Ik zal me even voorstellen. Ik ben Lea, beter bekend als het meisje met de bril, degene die altijd een beetje gek doet en de persoon die altijd een flinke portie vrolijkheid en positiviteit met zich meedraagt.

Maar behalve al deze kenmerken doe ik ook nog een aantal andere toffe dingen. Komende maand studeer ik (hopelijk) af van mijn studie Communicatie – International, Event, Music & Entertainment aan de Fontys Academy for Creative Industries. Ik hoor je denken, deze naam heb ik als eens eerder gelezen. Klopt! Garrett is een klasgenootje van mij en ook de persoon die mij heeft geïntroduceerd in dit gezellige team.

Wat ik het liefst doe is creëren. Iets maken waar mensen vrolijk van worden, iets om te laten zien welke kleine dingen we in de wereld kunnen veranderen of gewoon omdat ik het mooi vind. In de afgelopen jaren heb ik op verschillende plekken mijn grafische ontwerp skills mogen ontwikkelen. Daarin merkte ik dat ik vaak op zoek was naar de sociale factor in een opdracht en steeds meer wegdreef van de commerciële kant.

Voor mijn minor ging ik richting het Noorden. Naar een van de meest duurzame, schone en gezondste steden van de wereld; Kopenhagen. Als je dacht dat er in Amsterdam veel mensen fietsen, zou je daar eens moeten kijken. ’s Ochtends stond er letterlijk een file voor het stoplicht. Bizar maar waar. In Denemarken ben ik gestopt met het eten van vlees, ten eerste omdat het duur was (arme student). Maar met name omdat het gemakkelijk was, omdat ik toch voor mezelf moest koken in plaats van dat mijn ouders dat deden. En nu, bijna twee jaar later kan ik de keren dat ik vlees gegeten sinds toen op één hand tellen.

Consumeren is iets waar ik altijd talent voor heb gehad, op verschillende manieren en niet per se positief. Ik was een groot liefhebber van sneakers en t-shirt verzamelaar van de hoogste plank. Na het lezen van het boek Gewoon Goed van Karen Kammeraat is dit enorm verschoven. Echt een aanrader als je het gevoel hebt dat je vaak dingen koopt die je niet nodig hebt. Van kleding tot cosmetica. Zelf heb ik al vijf maanden geen fast fashion meer gekocht. Tweedehands zoektochten zijn een nieuwe hobby geworden. Het consu-veranderen is gelukt. Mijn volgende uitdaging is om niet alleen tweedehands te kopen, want dat doe ik nu best vaak, maar ook daadwerkelijk te minderen. Big changes start with small steps.Ik heb super veel zin om mijn creativiteit met jullie te delen en te laten zien op welke manier design, branding en ontwerp een bijdrage kunnen leveren aan de boodschap die jij uit wil dragen.


Zin in wat fijne creaties van mijn hand/pen/laptop/tablet? Neem dan een kijkje op mijn Instagram account ;)


44 keer bekeken

Contact

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Waar kunnen wij je mee helpen?

Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we snel bij jou terug!

Liefs,

 

Team minimal•u

+31 6 37 655 887

© 2020 by Malu Laker

  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle