We hebben een wereld nodig waarin iedereen imperfect de wereld gaat verbeteren

Terwijl ik hier in mijn bed lig te wachten tot het half 4 is en ik eindelijk naar de dokter kan om te laten controleren of ik een lichte hersenschudding heb, kan ik alleen maar denken aan wat er gaande is in Australië. Ik heb al gedoneerd, maar voel me nog steeds machteloos. Ik heb het gevoel dat alleen liefdevol inspireren niet genoeg is. Dat filmpjes maken over hoe ik zelf leef niet genoeg is. Dat spreken met mensen over de huidige situatie en wat we er zelf aan kunnen doen gewoonweg niet genoeg is. Ik sta op het punt om heel hard te schreeuwen, te huilen, te klagen. Maar diep vanbinnen weet ik dat het niet in mijn persoonlijkheid zit. Ik ben ten alle tijden positief en ook nu kies ik ervoor om positief te blijven.
Gisteren kwam er een post online op instagram van een bekend koppel dat de wereld over reist. Ik volg hun al een hele tijd en ik ben enorm fan van wat zij doen en hoe ook zij positief blijven inspireren. Op deze post kregen ze enorm veel kritiek van mensen online. Kritiek over het feit dat zij zo veel het vliegtuig pakken. Ook dit breekt mijn hart, want niemand doet het perfect. Niemand kan het in de ogen van anderen 100% goed doen. Ook ik niet. Al wil ik het zo graag.


We hebben geen wereld nodig waarin een paar mensen 100% perfect gaan leven, maar we hebben een wereld nodig waarin iedereen imperfect de wereld gaat verbeteren. Als iedereen ook maar één ding kiest waarvoor hij of zij wil vechten, komen we al veel verder. I hate to say this, maar ik zie om mij heen nog steeds heel veel mensen die er gewoonweg niks om geven.


Mocht jij, het mooie mens dat jij bent, je geraakt voelen door dit bericht en het gevoel hebben dat je ook dat ene ding wil gaan doen om de wereld te verbeteren. Dan heb ik hier een lijst met dingen die wij allemaal beter kunnen doen. Kies één ding en maak daar jouw feestje van. Own this and show it to the world. Laat zien dat jij ervoor kiest om goed te doen en de toekomst een mooie wereld gunt.


1) Kies ervoor om minder te kopen. Dit is goed voor je portemonnee, maar ook voor de wereld. Bij iedere aankoop die je doet stel je jezelf de vragen: heb ik dit écht nodig en vind ik het écht mooi?


2) Pak de fiets of loop vaker. Laat die auto lekker staan. Ook dit is weer goed voor je portemonnee.


3) Een kleine zandloper helpt jou om je douchetijd te verkorten. 5 minuten maximaal. Ik hoef niet telkens te herhalen dat iets ook goed is voor de portemonnee, toch?


4) Maak van je koelkast een feestje. Wees creatief en zorg ervoor dat je nooit eten weg hoeft te gooien.


5) Plasticvrij shoppen lijkt lastig, maar maak er een uitdaging van. Ga weer eens naar de plaatselijke markt of boer en zie eens wat je kunt kopen zonder plastic. Ook dit scheelt weer in de portemo..


6) Eet minimaal een dag in de week geen vlees of vis. Er zijn duizenden inspiratieplatforms die de lekkerste plant based gerechten voor je hebben klaar staan. Maak ook hier weer een feestje van thuis. Een dag in de week alleen, met je partner of met je kids lekker koken. Vertel ze daarbij dat het goed is om minder vlees en vis te eten.


7) Wanneer je iets nieuws nodig hebt, kijk dan eerst op Marktplaats of ga eens langs bij een tweedehands winkel. Er zijn al zo veel spullen op deze wereld. Er komt een tijd dat er niets meer bij past.


8) Kijk eens goed naar je huidige bank. Waar investeert deze bank in? Zelf heb ik gekozen voor de ASN bank, omdat zij investeren in duurzaamheid.  Dit kun je ook doen voor je huidige verzekering, energiemaatschappij, etc.


9) Maak er een sport van om zo lang mogelijk met een telefoon te doen. Als je weet dat kinderen diep in de grond op zoek moeten gaan naar bepaalde grondstoffen voor in jouw telefoon, gaat er wellicht wel een lampje branden. Is het echt nodig om iedere twee jaar de nieuwste iPhone te kopen of kun je er gerust nog twee jaar mee doen?


10) Maak het een gewoonte om bij alles wat je doet jezelf de vraag te stellen: draagt dit bij aan een betere of slechtere wereld?Welke van de 10 kies jij? Ga jij er je eigen feest van maken en deel uitmaken van de generatie die wél z’n best heeft gedaan? Ik stuur jou al mijn liefde!


Mocht je ook nog willen doneren voor Australië, maar niet weten waar. Dan heb ik wellicht iets voor je. 15 influencers hebben samen de missie ‘influence for good’ en hun eerste doel is om 2 miljoen bij elkaar te krijgen waarmee zij maar liefst 6 goede doelen steunen! ✨ Dit is in ieder geval een manier die ik graag met je deel. Het breekt mijn hart iedere keer wanneer ik alle foto’s voorbij zie komen. 💔🐨


Happy Monday,


Liefs Malu 

150 keer bekeken

Contact

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Waar kunnen wij je mee helpen?

Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we snel bij jou terug!

Liefs,

 

Team minimal•u

+31 6 37 655 887

© 2020 by Malu Laker

  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle

Dankjewel!