Shampoo bars - zonder schuldgevoel je haren wassen

''Plastic is zo 2017!'' Haha, I wish.. Wat zou ik het mooi vinden als we dit iedere dag konden uitspreken en dat Zero Waste de nieuwe standaard is. Ook al ben ik er zeer bewust mee bezig, het lukt mij niet volledig om geen plastic meer te kopen. Waar me het wel al voor een groot deel lukt, is in de badkamer. Karton, shampoo bars en glazen flessen komen bij mij in de plaats voor al dat plastic.Al een tijdje gebruik ik shampoo bars en conditioner bars om mijn haren te verzorgen. Het voelt voor mij super fijn om geen verpakking weg te hoeven gooien. Gewoon een stuk zeep dat op gaat, net zoals vroeger. Er komen steeds meer varianten op de markt en ik mocht er een uitproberen van Blossom Up. Zij stuurden mij een blauwe shampoo bar (''in need of Vitamin Sea'') van Happy Soap om uit te proberen.


Aangezien ik er al een aantal uitgeprobeerd heb, weet ik inmiddels wat ik fijn vind aan zo'n shampoo bar.


1) Ik hou ervan als het schuimt. Anders heb ik niet het idee dat ik mijn haren aan het wassen ben.

2) Ik vind het fijn als een shampoo bar lang meegaat.

3) Ook vind ik het belangrijk dat de shampoo lekker ruikt en geen vreemde chemicaliën bevat.


Laat het nu zo zijn dat deze bar bij alledrie de bovenste punten goed scoort! Daarnaast heeft deze blauwe zeep ook nog een aantal andere voordelen: Deze is vegan, dierproefvrij, palmolievrij en is handgemaakt in Nederland (dus geen lange reizen over de wereld die veel uitstoot veroorzaken).


Maar hoe lang gaat zo'n bar dan mee? Dat ligt natuurlijk aan jouw eigen gebruik. De website geeft aan dat je deze bar 70-110 keer kunt gebruiken. Aangezien ik mijn haren maximaal twee keer per week was, kan ik er dus een jaar mee doen. Love it!


Ik heb dan ook een verrassing voor alle lezers van deze blog!

Jullie krijgen nu 10% korting op alle shampoo & body bars met de code MINIMAL.U! Een leuke manier om kennis te maken met de plasticvrije wereld.


Together we can change the world.


Liefs Malu50 keer bekeken

Contact

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Waar kunnen wij je mee helpen?

Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we snel bij jou terug!

Liefs,

 

Team minimal•u

+31 6 37 655 887

© 2020 by Malu Laker

  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle