• Garrett Regan

In the spotlight: Jop Dorris

Bijgewerkt: jul 21

Jop Hermkes, ofwel Jop Dorris, is een 24-jarige singer-songwriter uit het Limburgse Venlo. Jop is al vanaf kleins af aan bezig met muziek. Vanaf zijn 6e verjaardag volgde hij pianoles, maar dit werd op een laag pitje gezet toen hij ontdekte dat hij ook aardig overweg kon met een voetbal. Muziek werd hierdoor even op pauze gezet. Rond zijn 16e levensjaar vond hij zijn passie weer terug. Hij kocht een piano en leerde zichzelf gitaar spelen. Al zijn hele leven is hij bezig met creativiteit en dit geeft hij vorm in muziek.


Jop is de afgelopen jaren flinke stappen aan het maken in zijn muzikale carrière. Toen hij 22 was, maakte hij deel uit van de band Jane. Samen met de band speelde Jop op enkele festivals in Limburg en Brabant. Na zijn studie rechten, kreeg Jop de kans om naar Nashville te gaan om zijn muzikaliteit verder te ontwikkelen. Hier heeft hij veel songwriters ontmoet en de wereld van muziek van dichtbij mogen zien. Jop is, mede door zijn bewandelde pad, te gast geweest bij het Nediscoplein, heeft zijn eigen show mogen doen in Take5 en speelt binnenkort het voorprogramma voor een Engelse singer-songwriter.


‘’Het is fantastisch om daar te zijn. Alles om je heen ademt muziek en iedereen zit in dezelfde sector’’.

Jop werkt momenteel 4 dagen per week bij de Immigratiedienst in Budel. Hier werkt hij voornamelijk met vluchtelingen en asielzoekers. De rest van de week geeft hij graag zijn tijd weg aan zijn muziek, zijn vrienden, vriendin en leuke activiteiten om hem heen. Jop hoopt dat hij binnenkort samen kan gaan wonen met zijn vriendin.


Gelukkig zijn staat bij hem dan ook voorop. Hij wilt zich vooral lekker voelen. Tijd spenderen met zijn vriendin, vrienden of een avondje bankhangen en sport kijken vindt hij dan ook leuk. Ook is Jop steeds vaker bezig met koken en vindt dat hij hier steeds beter in wordt.


Muziek zit in de familie. Er staat dan ook altijd wel een plaat thuis op. Jop zegt zijn muzikaliteit te danken te hebben aan zijn vader. Zijn vader speelt accordeon en begon zijn carrière bij Rowwen Hèze. Jop beschrijft zijn eigen muziek als traag en dramatisch. Hij schrijft dan ook met gemak over onderwerpen als eenzaamheid en zelfmoord Hij wilt mensen raken met zijn muziek. Dit vindt hij dan ook het mooiste aan zijn vak.


‘’Soms zie je ze lachen, soms zie je ze huilen. Je ziet dat het iets met ze doet. Het komt aan bij mensen en dat vind ik ontzettend leuk’’.

Jop haalt zijn inspiratie uit grote artiesten als John Mayer en Bruno Mars. Maar de kleine singer-songwriters heeft hij ook een soft spot voor. Hier vallen onder andere Lewis Capaldi onder en enkele country artiesten. Hij vindt dat hij zelf goed past in het beeld van een singer-songwriter. Hij beschrijft zijn muziek als rustig met een vleugje country, waar hij veel inspiratie uit haalt.


Jop wilt nog graag meer instrumenten leren spelen. In het verleden heeft hij dit vaker geprobeerd, maar merkte dat hij hiervoor tijd in moest leveren op zijn singer-songwriting activiteiten. Dit vond hij minder, waardoor zijn focus terug werd gelegd bij het schrijven van muziek. Jop is ontzettend blij met het kunnen bespelen van de piano en gitaar. Waar zijn muziek hem verder gaat brengen, dat weet Jop nog niet. Wél weten wij van MINIMAL•U dat deze fantastische gast het ver gaat schoppen!


MINIMAL•U mocht Jop fotograferen voor zijn social mediakanalen. Omdat wij graag een stapje verder gaan, besloten wij Jop Dorris te interviewen om zijn verhaal een podium te bieden. Hieronder vind je zijn recensie die hij achterliet voor ons team:


''Samen met Malu heb ik een fotoshoot gedaan en hierover ben ik zeer tevreden. De foto's die ik ontvangen heb passen precies bij wat ik voor ogen had en ga ik zeker gebruiken voor mijn Social Media en eventuele andere kanalen. De samenwerking met Malu is heel prettig en toegankelijk. Malu zorgt ervoor dat je je snel op je gemak voelt en focust zich op hetgeen jij aangeeft voor ogen te hebben. Door haar manier van werken verandert het zakelijk contact al snel in een vriendschap. Al met al ben ik zeer tevreden en raad ik MINIMAL•U zeker aan voor een fotoshoot!''


Weten wat MINIMAL•U voor jou onderneming kan betekenen? Neem dan zeker even contact met ons op!

38 keer bekeken

Contact

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Waar kunnen wij je mee helpen?

Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we snel bij jou terug!

Liefs,

 

Team minimal•u

+31 6 37 655 887

© 2020 by Malu Laker

  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle