top of page
  • Foto van schrijverMalu

‘Ik ga mijn lancering cancellen!’

Laatst sprak ik in een brainstormsessie een leuke onderneemster die van plan was een nieuwe lancering te gaan doen.


Iets verfrissends waarmee ze aan de slag wilde gaan. Automatisch ging ze ervan uit dat dit een nieuw aanbod zou moeten worden.


‘Betekent dit dan ook een nieuwe doelgroep?’, vroeg ik haar.


Ja, eigenlijk wel.


Er viel een moment van stilte.


Ze besefte dat dit voor veel extra’s zou zorgen: goed onderzoeken wie deze doelgroep precies is, een nieuwe manier van marketing doen, op zoek gaan naar deze personen. En dat allemaal naast het maken van het nieuwe aanbod, het lanceren en het blijven optimaliseren.


Ik daagde haar uit om na te denken over hoe ze dit nieuwe aanbod kon combineren met haar oude aanbod.


Waar dit eerst onmogelijk leek voor haar, kwam ze er in ons gesprek al gauw achter dat het wél mogelijk is. Door onze brainstorm werd haar creativiteit getriggerd en zag zo mogelijkheden om haar diensten en producten te combineren.


Er kwamen allerlei ideeën naar boven. Maar ook vooral een gevoel van rust toen ze besefte dat ze iets unieks kon creëren van alles wat ze al heeft en niet telkens weer iets nieuws hoeft te bedenken, maken en lanceren.


‘Dit is wat ik wil!’ zei ze aan het einde van het gesprek.


‘Iets waarvan ik voel: dit is het! Waarmee ik nog jarenlang met plezier aan kan werken voor mijn klanten.’


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toen ik kind was, vond ik het prima dat ik zoveel verschillende dingen kon en leuk vond. Ik voelde me avontuurlijk en op een schooldag had ik voor mijn gevoel vooral heel veel gedaan. Het was een goe

‘𝐍𝐮 𝐢𝐤 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞 𝐡𝐞𝐛 𝐠𝐞𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭, 𝐯𝐨𝐞𝐥 𝐢𝐤 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐞, 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞, 𝐫𝐮𝐬𝐭 𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐛 𝐢𝐤 𝐠𝐞𝐰𝐨𝐨𝐧 𝐳𝐢𝐧 𝐨𝐦 𝐞𝐫𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐧’ Na 20 minut

Want het is een uitdaging om veelzijdig te zijn, maar ook een enorme valkuil. De kracht zit ‘m in het hebben van meerdere kwaliteiten en de creativiteit die eruit voort komt. De valkuil kan zijn dat j