Human Trafficking: waarom schrijven wij over dit onderwerp?

Bijgewerkt: okt 15
Het onderwerp Human Trafficking, oftewel mensenhandel, raakt mij al sinds 2018. Ik zat samen met twee vriendinnen bij een TedEx talk en daar kwam het onderwerp Human Trafficking voorbij. Een dame, genaamd Daniëlle, vertelde over mensenhandel in onze eigen stad. Ze vertelde dat kinderen verhandeld werden in de bossen waar wij gezellig wandelen met onze gezinnen. Ik was in shock. Voorheen leek dit een ver-van-mijn-bed-dingetje. Maar het bleek zo te zijn dat mensenhandel in iedere stad voorkomt. Wow. Sindsdien heb ik het onderwerp niet meer los kunnen laten.Nu, twee jaar later

Het is inmiddels 2020 en ineens zie ik online overal berichten voorbij komen over dit onderwerp. Ik werd enorm geraakt door de organisatie OUR Rescue (Operation Underground Railroad) en Free a Girl. Deze platforms delen alles wat zij meemaken en ook de successen die ze hebben.


Ook heb ik accounts ontdekt van slachtoffers die nu de moed hebben verzameld om hen verhaal te delen. Ik heb een vermoeden dat steeds meer slachtoffers zich durven uitspreken naar aanleiding van de #MeToo movement. Omdat het onderwerp mij zo raakt, heb ik verschillende bronnen bekeken en ervan geleerd. Wat mij het meeste bijgebleven is en mij nog steeds shockeerd, is het volgende:


Mensenhandel levert ontzettend veel geld op. Normaalgesproken verkoop je een artikel één keer. Mensen kunnen iedere dag tientallen keren verkocht worden voor o.a. seks.Waarom raakt het onderwerp Human Trafficking mij zo?

We leven in een wereld waarin veel ongelijkheid is. Dit doet mij enorm veel pijn. Wetende dat ik een ontzettend goed leven heb, motiveert mij om gelijke kansen te bieden voor mensen die het minder hebben. Ik zet mijn privileges graag in om goed te doen voor mijn medemens, de natuur en onze dieren.

Het doet me pijn om te weten dat jonge kinderen verhandeld worden. Vaak begint dit in familiaire kringen en groeit dit uit tot jarenlang misbruik.


Samen met Serf zorg ik ervoor dat er 5 blogs online komen waarin wij bewustwording creëren rondom het onderwerp Human Trafficking. Onze intentie is om jullie te informeren, bewust te maken en aan te zetten tot actie. En met actie bedoelen wij ''het bewust gaan herkennen''. Wij doen daarom ons uiterste best om de beste bronnen met jullie te delen over hoe je zulke situaties kunt herkennen in jouw omgeving.


Voel je de behoefte om nu al iets te doen?

Feel free to do so! Wij kunnen jouw input goed benutten bij het succesvol verspreiden van deze blogs en de informatie die nog komen zal.


Wat zou je kunnen doen?

  • In een reactie onder deze blog kun je bronnen achterlaten die volgens jou interessant zijn om mee te nemen;

  • Ook mag je altijd informatie doorsturen via Instagram DM;

  • Wij hebben Storytemplates gemaakt die je kunt delen op Instagram of Facebook om zelf ook bewustwording te creëren.


Onze intentie is niet om angst aan te jagen of shockeren. Onze intentie is om jou bewust te maken en te informeren zodat jij de signalen kunt herkennen, er op kunt handelen om op het juiste moment het cruciale verschil te kunnen maken. Wil je hier meer mee doen dan hebben wij de contacten en handvaten voor je om er verder mee aan de slag te gaan en actie te ondernemen.


Wat kun je in deze blogreeks van ons verwachten?

Wij gaan jullie informeren over het Human Trafficking proces: ervoor, de start, tijdens en erna. Dit is allemaal gebaseerd op feiten. Wij zullen dus geen informatie verstrekken die uit de lucht komt vallen. Alle bronnen zullen wij erbij zetten, zodat jij in staat bent om zelf informatie na te lezen.

We delen cijfers en geven jou de mogelijkheid om te doneren aan organisaties die hiermee bezig zijn.


Thank you for being you!

Dankjewel voor het lezen van deze blog, jouw betrokkenheid bij dit onderwerp en voor het verspreiden van een stuk bewustwording. Heb je vragen? Voel je dan vrij om ten alle tijden contact op te nemen.


Liefs MaluContact

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Waar kunnen wij je mee helpen?

Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we snel bij jou terug!

Liefs,

 

Team minimal•u

+31 6 37 655 887

© 2020 by Malu Laker

  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle