Human (sex) trafficking #4: Wat gebeurt er met de meeste slachtoffers nadat ze bevrijd zijn?

De vragen die mij het meest bijgebleven zijn, zijn toch echt wel: Wat gebeurt er met de slachtoffers? Hoe ziet het leven erna eruit? Is er wel goede nazorg? Overleeft zo'n persoon het wel of plegen ze misschien zelfmoord?


Ik ging op onderzoek uit en kwam gelukkig bij een aantal héle mooie initiatieven uit die zich inzetten voor de mensen die het overleefd hebben. Dit geeft mij een goed gevoel en het laat zien dat de mensen er goed uit kunnen komen, maar de waarheid is helaas niet in alle gevallen rooskleurig. Herinner je de Argospodcast nog over Lisa uit blog #3 over Human Trafficking? Na deze aflevering heeft Argos een nieuwe podcast gemaakt waarin een slachtoffer vertelt over haar ervaringen en hoe haar leven erna eruit ziet. Een heftig interview waarin gedetailleerd verteld wordt welke psychische schade opgelopen kan worden.


Ook Anneke Lucas, waarover we eerder schreven, vertelt in een TedTalk hoe haar leven zich voortgezet heeft, 30 jaar erover gedaan heeft om te healen en wat haar missie nu is in het leven.''We weten er zo weinig over. Er wordt ook zo weinig over verteld op TV of op de radio. Zijn er dan wel bedrijven die zich hiervoor hard maken? Worden er dan wel mensen gered? Of moeten de slachtoffers zelf hun weg eruit zien te vinden?'' Gelukkig zijn er organisaties die zich hiervoor inzetten! Ik ben op zoek gegaan naar organisaties die zich inzetten voor mensenhandel en ik kan jou vertellen dat het een mooie lijst is geworden!


Een organisatie die zich focust op het redden van kinderen die verhandeld zijn en slachtoffer zijn geworden van sexuele uitbuiting.


Free A Girl bevrijdt wereldwijd minderjarige meisjes uit de prostitutie. Wij hebben voor deze organisatie een Fundraising gestart. Wanneer jij de behoefte voelt om actie te ondernemen, kun je al voor €1 je stem laten horen. Via deze link kom je uit bij de fundraising.


  • Chat met Fier

In Nederland kunnen slachtoffers chatten met Fier. De organisatie heeft een online omgeving gemaakt waarop slachtoffers hun verhaal anoniem kunnen delen. De website ziet er kindvriendelijk uit.


  • Stop Moderne Slavernij

Op de website van Stop Moderne Slavernij staan andere Nederlandse organisaties die zich hard maken om mensenhandel tegen te gaan.


  • Helse Liefde

Helse liefde is een organisatie die zich inzet voor loverboyproblemen, huiselijk geweld en eergerelateerd geweld. Daarnaast hebben zij een breed aanbod preventieprojecten voor (basis)scholen, ouders/verzorgers en professionals.


Zoals je kunt zien zijn er mooie organisaties die zich bezig houden met het redden van mensen, maar ook voor een goede nazorg die o-zo-belangrijk is.


Mocht je graag doneren om jouw steentje bij te dragen, kan dat. Bij deze nogmaals de link naar onze Free A Girl Fundraising. De meisjes die mede dankzij jouw steun gered worden, zijn jouw eeuwig dankbaar!Voel je vrij om deze foto's te delen in jouw feed om zo meer bewustwording te creëren.


Dankjewel voor het lezen van onze blogs!


Liefs Malu

Contact

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Waar kunnen wij je mee helpen?

Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we snel bij jou terug!

Liefs,

 

Team minimal•u

+31 6 37 655 887

© 2020 by Malu Laker

  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle

Dankjewel!