Hoe het minimalisme meer rust geeft

Bijgewerkt: jan 14
Bij het woord ‘minimalisme’ denk je vaak aan minder spullen, dingen weggooien en een leeg huis. Deels is dit waar.


Wanneer je aan de slag gaat met jouw levensstijl veranderen, ga je vaak als eerste kijken naar welke spullen je allemaal hebt. Je gaat op zoek naar wat je graag wil houden en wat je kunt verkopen of weggeven. Het gevolg hiervan is dat je steeds dichter bij jezelf komt. Alle spullen die overblijven laten namelijk zien wie jij als persoon bent. Welke spullen jou écht gelukkig maken.


Wanneer je deze eerste stap hebt genomen, vervolgt het minimaliseren van heel veel meer. Allemaal met als doel dat jij meer tijd overhoudt. Je gaat op zoek naar de bezigheden en vriendschappen die jou gelukkig maken. Alles wat daarbuiten valt, wordt verwijderd uit je leven.


Door het opruimen en minimaliseren ga je nadenken over wat je nog in je leven wil laten komen. Het impulsief shoppen zal niet meer voorkomen, want je gaat voor kwaliteit en de dingen die je écht nodig hebt. Je gaat meer op zoek naar duurzame dingen, want je wil graag zo lang mogelijk doen met de spullen die je hebt. Hiermee draag je automatisch bij aan een mooiere wereld.


Hoe heeft het minimalisme mij dan meer rust gegeven?

Ik ben nu al een hele tijd bezig met minimaliseren. Momenteel heb ik zeeën van tijd. Ik neem iedere dag de tijd om iets rustgevend te doen, bijvoorbeeld lezen of wandelen. Hierdoor ervaar ik veel minder stress. Gewoonweg door mijn hoofd rust te gunnen. 


Uit ervaring weet ik heel goed hoe het is om meer dan 40 uur te werken en vervolgens nog de hele avond volgepland te hebben. Het gevolg: om 22:00 doodmoe zijn en de volgende dag met veel moeite opstaan om vervolgens weer de hele dag te gaan werken.


Ik heb geleerd dat ik één ding per dag moet plannen. Dit pas ik toe in alles. Ik ga nooit meer naar drie feestjes op een dag, maar altijd kies ik er één uit waar ik dan heen wil gaan.

Wanneer ik ga sporten, focus ik me daar op en plan ik niets anders. Tijdens het werk rond ik eerst een taak af voordat ik ergens anders aan begin. Vaak plan ik ook maar één consult op een dag en daar gaat mijn focus dan heen. Daar hebben de mensen die ik begeleid ook het meeste aan.


Al met al geeft het minimalisme mij rust in alle aspecten binnen mijn leven. Ik kan beter keuzes maken én ik besteed geen onnodige aandacht aan dingen die er niet toe doen. De wereld wordt een stuk mooier, omdat ik bewust consuminder.


Kortom: je hoofd, je lichaam, je portemonnee én de wereld worden gelukkig van het minimalisme. 


Liefs Malu

17 keer bekeken

Contact

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Waar kunnen wij je mee helpen?

Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we snel bij jou terug!

Liefs,

 

Team minimal•u

+31 6 37 655 887

© 2020 by Malu Laker

  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle

Dankjewel!