top of page
  • Foto van schrijverMalu

Hoe het minimalisme me beter leerde focussen

Bijgewerkt op: 21 sep. 2022

Toen ik kind was, vond ik het prima dat ik zoveel verschillende dingen kon en leuk vond. Ik voelde me avontuurlijk en op een schooldag had ik voor mijn gevoel vooral heel veel gedaan. Het was een goede dag als ik veel ervaren, gezien en gedaan had.


Voor een lange tijd zag ik de struggles van ‘alles leuk vinden’ niet zo in. Totdat ik op mijn 23e in een baan in HR terecht kwam.


Daar ervaarde ik de onrust in mezelf. Het ‘ja’ zeggen tegen zo veel mogelijk projecten. Het zoeken van de veelzijdigheid in mijn baan.


Ik raakte volledig in de war. Kon ik me niet concentreren op één ding?


Er volgden jaren waarin ik mezelf ging verplichten om focus te ervaren, rust in mijn hoofd te creëren en ‘nee’ te zeggen tegen afleidingen.


Dit was niet makkelijk. Van nature zie ik overal het ‘leuke’ en het ‘goede’ in. Dit zorgt voor avontuur en spontaniteit. Maar het heeft ook nadelen: lang ergens over doen, het stoppen met dingen als het even niet meer leuk of interessant is, het constant verleggen van focus. Dat is allemaal ook gewoonweg vermoeiend.


Ik had er echt last van. Vooral ervaarde ik enorm veel onrust. Ik was op zoek naar een manier om hiermee om te gaan.


En dat zoeken maakte dat ik aanging van het minimalisme: alleen focussen op hetgeen echt bijdraagt aan mijn leven. The things that spark joy.


Dit was uiteindelijk dé oplossing voor al mijn concentratieproblemen.


Sterker nog: ik weet zeker dat ik een leefstijl en bedrijf ontwikkeld heb wat me rust en focus geeft, maar waarbinnen ik creatief kan blijven en mijn veelzijdigheid kan inzetten.


En dat is waar ik andere ondernemers ook mee ondersteun.


Nadat je met mij hebt gewerkt:


Heb je altijd focus op wat écht bij je past, wat je doelgroep nodig heeft, waar je goed betaald voor kunt krijgen en waar je écht goed in bent, omdat je dit helemaal met me hebt uitgezocht.

Kun je jezelf door blijven ontwikkelen in dit stuk en uitdaging zoeken in verdieping in plaats van verbreding, waardoor je meer richting hebt en steeds beter wordt in wat je doet.

Heb je de mogelijkheid om alles wat je leuk, goed en interessant vindt te verwerken binnen één aanbod. Zo hoef je niet steeds het gevoel te hebben je focus te moeten verleggen en kun je iets onwijs unieks creëren.


Voel je sterk de behoefte aan meer rust en focus? Dan nodig ik je met liefde uit om een Brainstormsessie met me in te plannen. Dan gaan we samen eens kijken wat de mogelijkheden voor je zijn.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Laatst sprak ik in een brainstormsessie een leuke onderneemster die van plan was een nieuwe lancering te gaan doen. Iets verfrissends waarmee ze aan de slag wilde gaan. Automatisch ging ze ervan uit

‘𝐍𝐮 𝐢𝐤 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞 𝐡𝐞𝐛 𝐠𝐞𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭, 𝐯𝐨𝐞𝐥 𝐢𝐤 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐞, 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞, 𝐫𝐮𝐬𝐭 𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐛 𝐢𝐤 𝐠𝐞𝐰𝐨𝐨𝐧 𝐳𝐢𝐧 𝐨𝐦 𝐞𝐫𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐧’ Na 20 minut