• Garrett Regan

De documentaire was de druppel, sindsdien geen vlees meer voor mij

Bijgewerkt: aug 6

Vandaag hebben wij iets te vieren, het is namelijk al drie jaar geleden dat Malu besloot geen vlees meer te eten. Benieuwd naar waarom dit is? Lees dan hieronder haar pad dat leidde tot een vlees-vrij leven.


Tegenwoordig kent iedereen het begrip vegatariër en veganist. Het toenemende aantal mensen die ervoor kiezen om geen vlees, kip of vis meer te eten (of dierlijke producten) uit zich op vrijwel alle kaarten in de horeca, maar ook binnen onze steeds duurzamer wordende wereld. Malu besloot drie jaar geleden om geen vlees, kip of vis te eten al keek ze al vanaf kleins af aan met een naar gevoel naar vlees.


Als klein meisje sprak Malu namelijk al uit dat ze wilde stoppen met het eten van dieren. Als kind zijnde is deze keuze lastiger vol te houden in de wereld waarin vlees een prominente rol speelt. Tijdens het bekijken van What The Heath, een documentaire op Netflix, besefte Malu zich iets. De enige reden dat ze nog vlees at, was omdat ze het lekker vond, terwijl het tevens ontzettend ongezond kan zijn. Malu vertelt je graag over haar inzichten en keuzes.


''De enige reden dat ik nog vlees at was omdat ik het lekker vond, maar weegt dat zwaarder dan andere belangen?''

De drie belangrijkste redenen om te stoppen met vlees waren mijn eigen gezondheid, onze planeet en de dieren. Na het kijken van de documentaire ben ik gelijk gestopt. De documentaire laat voornamelijk zien wat vlees met je lichaam doet. Er is eigenlijk geen positieve uitkomst van het eten van vlees naast dat het lekker kan smaken. Positieve veranderingen merkte ik vrijwel direct nadat ik gestopt was met het eten van vlees. Ik voelde me lichamelijk beter. Ik had al jaren last van witte bultjes/puntjes op mijn rug en deze verdwenen direct. Heel bizar.


Tegenwoordig zijn er voldoende keuzes voor vegatariërs en veganisten, al kies ik nooit voor vleesvervangers. Dat is natuurlijk een hele positieve ontwikkeling in onze wereld. Wel vind ik het jammer dat ik vitamine B12 apart slik, dit krijg ik anders niet binnen omdat ik geen vlees of vleesvervangers eet. Deze vitamine is alleen in tabletvorm te verkrijgen en dus ook slecht voor het milieu.


''Ik ben niet gestopt met vlees eten, zodat ik vleesvervangers kan gaan eten''.

Vleesvervangers zijn geen optie voor mij. Ik ben afgestapt van vlees en dus ook alles wat ermee vergeleken kan worden. Begrijp me niet verkeerd, voor mensen die dit wel doen: ik ben echt heel trots op jullie! Afstappen van vlees en vervangen door iets wat wél beter is voor de dieren en onze planeet is natuurlijk ontzettend mooi. De wereld heeft al genoeg negativiteit, daar draag ik niet aan bij.


Ook voor mijn directe kring stel ik dit voorop. Zij eten wel vlees en daar zit ik niet mee. Ik wil geen zeur zijn en stel mijn persoonlijke gezondheid voorop. Het is niet aan mij de taak om te bepalen wat andere mensen kiezen in het leven.


''Ik zal nooit oordelen of overtuigen om keuzes te maken, maar ik zal mensen wel snel inspireren''.

Vegatarisch eten is niet moeilijk. Ik hou bijvoorbeeld van pokebowls, quinaosalades, soep en boedhabowls. Ik ben helaas geen keukenprinses, omdat ik vaak buiten de deur te vinden ben. Ik ben wel een voorstander van lokale ondernemingen steunen zoals jullie weten en haal daar met alle liefde mijn gerechten af. Daarbij gebruik ik de app HappyCow, hiermee vind je Vega(n) restaurants bij jou in de buurt en dat is natuurlijk super handig: ook voor als wij in november op wereldreis vertrekken!


Ben jij nieuwsgierig naar meer informatie? Of wil jij, net als ik, wat documentaires op Netflix bingewatchen en je kennis verrijken? Ik heb hieronder een aantal documentaire tips voor jullie opgesteld:


Vandaag kijk ik terug op een positieve ontwikkeling in mijn leven waar ik ontzettend trots op ben! Interview door Garrett Regan.

52 keer bekeken

Contact

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Waar kunnen wij je mee helpen?

Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en dan komen we snel bij jou terug!

Liefs,

 

Team minimal•u

+31 6 37 655 887

© 2020 by Malu Laker

  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle