top of page
 • Foto van schrijverMalu

Bereik je dromen met deze bewezen & makkelijke strategieënOok voor het behalen van doelen en het leven van je dromen kun je een minimalistische strategie inzetten. Een die focust op wat er écht toe doet. Geen gedoe met het uitschrijven van SMART-doelen, vergelijken met anderen en teleurstelling na teleurstelling. Maar een motiverende, procesgerichte en mindful methode die iedereen kan inzetten. Binnen no-time leef jij je dromen door het creëren van systemen voor jezelf.


Focus op het proces en niet op het einddoel

Je weet waar je heen wilt en wat je wilt bereiken. Dat is de stip op de horizon. Om deze stip te bereiken is het belangrijk om systemen te creëren. Het is belangrijk om alleen te focussen op deze systemen en niet op het eindresultaat.


Wanneer je focust op het eindresultaat is de kans namelijk groot dat je vroegtijdig afhaakt, omdat het einddoel nooit dichterbij lijkt te komen.


Wanneer je focust op systemen, is iedere dag een vooruitgang, omdat je gericht bent op de kleine stappen die je dient te zetten. Je voelt je daardoor gemotiveerd om door te gaan en trots op alles wat je bereikt.


Wat is je input en output?

Het is belangrijk om te kijken naar de input en output die nodig is om de stip op de horizon te bereiken. Dit kan één ding zijn, maar het kunnen ook verschillende dingen zijn die je dichterbij je droom brengen. Ik zal hieronder een voorbeeld geven:


Je wilt dit jaar een boek schrijven.


Je input zou dan kunnen zijn:

 • Ik schrijf 1 uur per dag

 • Iedere zaterdag schrijf ik 4 uur

 • Iedere maand neem ik één week vrij om aan mijn boek te schrijven

Je output zou dan kunnen zijn:

 • Ik heb 10 bladzijdes geschreven per week

 • Per maand heb ik 1 hoofdstuk klaar

Track your habits

Wanneer je bepaald hebt welke stappen er gezet dienen te worden, ga je deze noteren als habits. Je bepaald hoe vaak je eraan werkt per week en dit ga je bijhouden. Je gaat per dag je habits inkleuren als je eraan gewerkt hebt en je laat het open als je dit niet gedaan hebt.


Op deze manier kun je makkelijk terug zien wat je input was en wat het resultaat was van die input. Werk je een week niet aan je boek, is er ook geen output om op te schrijven.


Vier je mijlpalen

Je boek zal bestaan uit 10 hoofdstukken. Je hebt deze van te voren uitgewerkt, dus je weet waarover je gaat schrijven. Om het proces van het schrijven van je boek fun te maken, ga je mijlpalen vieren. Dit zou er zo uit kunnen zien:


 • Mijlpaal 1: Ik heb 10 bladzijdes geschreven

 • Mijlpaal 2: Ik heb mijn eerste hoofdstuk af!

 • Mijlpaal 3: Ik heb een kwart van mijn boek geschreven.

 • Mijlpaal 4: Ik ben op de helft van het schrijven van mijn boek!

 • Mijlpaal 5: Ik heb 75% geschreven.

 • Mijlpaal 6: Ik heb mijn eerste boek af!


Wanneer je op deze manier aan de slag gaat met je dromen, is er geen druk. Je zet namelijk geen deadline. Je hoeft je niet te haasten. Je hoeft jezelf ook niet te vergelijken, want je weet dat je het op jouw tempo doet. Op een gezonde, mindful en motiverende manier.


Kun je hier hulp bij gebruiken? Bekijk dan deze habit tracker die jou op weg kan helpen. Klik op de foto om naar de website te gaan.