• Instagram
  • YouTube
  • Pinterest

WHY

Get to know us

It's not only my mission, but I have an amazing team who is supporting me.

If you​'d like to read more about my story and how I came to the realisation I deeply felt things needed to change, then please read my story below.

IMG_9058.JPG

This is how my journey started

Een persoonlijk verhaal typen. Mensen meenemen in mijn leven. Wat heb ik nou als persoon toe te voegen? Is de eerste vraag die in me opkomt. Wetende dat iedereen uniek is en zijn of haar eigen verhaal heeft dat zeker indruk kan maken op anderen. Er zijn dingen die ik dolgraag wil delen. Gewoonweg omdat ze mijn leven vele malen beter hebben gemaakt. Dat gun ik jou ook. Vandaar deze blog over mijn persoonlijke verhaal.

 

 

Het begon allemaal tijdens mijn reis naar Suriname. Ik studeerde toen aan de PABO (leerkracht basisonderwijs) en ging met mijn medestudenten voor 3 weken richting Zuid-Amerika om daar een reis te maken en les te geven op verschillende scholen. Het is dan ook een van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb. De mensen wonen in Paramaribo óf in het binnenland. Er is geen andere optie. Het binnenland heeft mij enorm geraakt. Ik heb mensen ontmoet die niet eens in Paramaribo zijn geweest, geen TV kennen, niet weten wat er zich allemaal afspeelt in de wereld. Zij leven in houten hutjes, zorgen voor hun eigen eten en wassen hun kleding in de rivier. De mannen gaan overdag het bos in om boten te maken van bomen. Er is natuur, eten, muziek, gezelligheid en de mensen hebben allemaal een enorme lach op hun gezicht. Ik voel hun oprechte vrolijkheid en tevredenheid. 

 

Ik heb er een tijdje mee gezeten dat ik weer terug moest gaan naar Nederland. Naar het leven met een klok, geld, afspraken, verwachtingen, stress, hard werken en de verslaving aan de smartphone. Ik kon het gewoonweg niet begrijpen waarom wij zo leven. Het maakte me verdrietig. Wetende dat mensen met minder zo veel gelukkiger zijn en dat wij alleen maar lopen te stressen. Ik besloot om geen nieuws meer te kijken of te lezen. Hiermee kon ik voorkomen dat ik dagelijks meegesleurd zou worden in de negativiteit in de wereld. Ik wist wel beter; de wereld is heel mooi. Het ligt aan je eigen kijk naar de wereld en wat je gelooft van de media.

 

Hoe gek het ook klinkt. Mijn leven ging al snel weer door. Ik kwam weer terecht in de westerse spiraal van routines en hard werken. Na de PABO ben ik aan de slag gegaan in een Amerikaans bedrijf in de medische wereld. Ik ben nooit het onderwijs ingestapt, omdat ik een leuke baan in HR had gekregen. Binnen no time werkte ik meer dan 40 uur, had mijn eigen appartement met een prachtig uitzicht en raakte gewend aan het leuke salaris. Maakte het me nu echt gelukkig? Ik had vaker in de ochtend niet zo veel zin om aan het werk te beginnen, maar mijn collega’s maakte het altijd weer een feestje. Tot het moment dat ik een persoonlijkheidstest moest doen. Aangezien ik geen vast contract had, maar ze mij dit wel wilde geven, moest ik een test doen. Iedereen binnen het bedrijf krijgt dit, omdat het bedrijf dan weet dat je bij hun missie en visie past. Guess what? Ik haalde de test niet! Na 5 jaar daar gewerkt te hebben, zei de test dat ik niet bij het bedrijf paste. Dat was even slikken, maar gek genoeg was ik de dag erna opgelucht. Als ik niet bij het bedrijf pas, past het bedrijf toch ook niet bij mij? Dan zou dit toch voor wrijving zorgen in de toekomst? Dit gaf mij een opgelucht gevoel en ik besloot een paar maanden later te stoppen.

 

Ik kwam uit bij een filmpje op YouTube over ons leven, uitgebeeld in een tijdlijn. Het kwam er op neer dat ons leven leuk is tijdens onze jeugd en tijdens ons pensioen. Alles daar tussenin wordt gezien als ‘werktijd’. Dit is van je 18e tot je 68e. Een hele lange tijd dus! De jongen van het filmpje gaf aan dat het o zo belangrijk is om iets te doen wat je leuk vind. Dat bleef me bij en ik ging op zoek naar wat ik nou écht leuk vind in het leven. Het probleem is namelijk altijd geweest dat ik álles leuk lijk te vinden. Dat heeft voordelen, maar voor mijzelf is het verwarrend. Ik heb dan geen focus en ben overal en nergens te vinden.

 

”De meeste stress en onzekerheid komen voort uit een gebrek aan richting. Kies” – Growthinkers.

 

Diep van binnen wist ik dat ik voor mijzelf wilde beginnen. Een bedrijf starten waar ik anderen mee kon helpen en waarbij ik de wereld kon verbeteren. Reizen is mijn grootste passie, ik hou van culturen en ik geloof dat wij te veel stressen in de westerse wereld. Daar kwam Suriname weer even naar boven en ik besloot een blog te gaan maken. Aangezien ik wist dat ik ooit in het buitenland wil gaan wonen en een wereldreis ga maken, besloot ik de blog in het Engels te maken. Ik ging op zoek naar woorden die met positiviteit te maken hadden en kwam uit bij Giddy Laughter. Op mijn blog wilde ik schrijven over andere culturen. Hoe zorgen zij voor hun geluk? Welke gewoontes en routines hebben zij? Hoe kan het dat mensen uit andere landen minder vaak ziek zijn dan wij? Ik maakte een website en begon mijn blog met volle moed. Na een tijdje merkte ik dat de moed in mijn schoenen zakte, omdat de verhalen niet verspreidden. Mensen om mij heen vinden lezen saai en al helemaal als het in het Engels moet. Ik besloot ermee te stoppen en het op een later tijdstip weer op te pakken. 

 

Tussendoor kwam de documentaire Minimalism op Netflix. Ik heb deze gelijk gekeken, omdat het me erg interesseerde. Tijdens het kijken van de docu besefte ik me dat ik al vrij minimalistisch leefde; ik ben een kei in dingen weggeven die geen waarde toevoegen, ik koop niet zomaar als een gek allemaal spullen die uiteindelijk in een hoekje terecht komen, ik waardeer lege ruimtes, ik hou van Quality time met geliefden en ik weet dat goed geld verdienen niet bijdraagt aan geluk. Hier moet ik iets mee! Ik voelde het door mijn hele lichaam. Mensen kunnen hier zo veel van leren en vooral voordeel uithalen. Ik wil hen daarbij helpen.

 

Een paar maanden later zat ik met een vriendin in een café en vroeg ze mij om advies. Ze zei dat ze het altijd zo fijn vond om met mij te praten en dat ik goede adviezen gaf waar ze echt iets mee kon. Ik vertelde haar over het minimalisme en het idee dat ik daar iets mee wilde doen. Zij gaf me direct de bevestiging dat het heel goed bij mij paste. Een maand later bedacht ik de naam MINIMAL•U en heb ik ontslag genomen op mijn toenmalige werk. In april ben ik uiteindelijk begonnen met mijn bedrijf en het is een droom die uitgekomen is.

Ik heb mijn hart gevolgd.

The team

Our content creators

An amazing team of 5 content creators has been formed in the past year. Together we are able to take pictures, make videos, write texts and create stunning designs for Social Entrepreneurs & Eco Heroes.

We love the variety in the team, but still all have minds that think alike. Young professionals who all have the same mission: working on a social and more sustainable world. 

Ontwerp zonder titel.jpg

Contact us

  • White Instagram Icon

info@minimal-u.com

@sheggeor.malu

WhatsApp: +31 6 37 655 887

MINIMAL•U_logo02.jpg

Tell us