Hoe hashtags strategisch in te zetten

Hoe maak je nou goed gebruik van Hashtags? You either hate them or love them. Maar dat gaat na vandaag veranderen. You will love them forever. Want, hashtags gaan jouw leven makkelijker maken. Ze zijn ontzettend handig om jouw bereik te vergroten. Mensen vinden jou namelijk makkelijker wanneer je hashtags gebruikt. Soms is het zelfs zo dat 40% van de betrokkenen komt vanuit jouw hashtags. Dat is toch mooi meegenomen? 

Maar uiteraard zitten ook hieraan een aantal do's en dont's. 

  • Gebruik altijd het maximale aantal hashtags (30 dus). 

  • Gebruik hashtags die passen bij de foto. Zoals jullie weten heeft Instagram een 'gezichtsherkenning', dus zij weten wat er op de foto staat en zullen jou niet hoog in de rang plaatsen wanneer de hashtags niet bij de foto passen.

  • Zoek hashtags waarbinnen jij gevonden wilt worden. Je kunt dit doen door in de zoekfunctie een hashtag in te typen. Kies je bijvoorbeeld 'love', krijg je een ontzettend rommelig overzicht te zien met allemaal verschillende berichten. Hier zullen mensen dus niet snel geïnspireerd raken en jouw foto tegen komen. 

het gebruik van hashtags - instagramcurs
  • Zoek hashtags die weinig gebruikt worden. De hashtag 'love' is al miljoenen keren gebruikt. Daar verdwijnt jouw post dus makkelijk in. Ga op zoek naar minder populaire hashtags. Dan sta je langer bovenaan in het overzicht én de juiste personen zullen naar deze tags zoeken.

  • Bekijk ook de suggesties die je te zien krijgt. Wellicht kun je nieuwe inspiratie opdoen voor hashtags.

  • Maak hashtagbundels en sla deze op in notities. Ik bedoel hiermee dat je het beste onderwerpen kunt bundelen. Ikzelf gebruik bijvoorbeeld fotografie, duurzaamheid, reizen en ondernemen als bundels. Als ik dan een foto plaats met fotografietips, hoef ik de hashtagbundel maar te kopi​ëren vanuit mijn notities. Ik zorg er zelf altijd voor dat ik zo'n 25 hashtags in deze bundel heb staan zodat ik per keer 5 nieuwe tags kan toevoegen en kan blijven variëren. Altijd dezelfde tags gebruiken wordt afgeraden. Ook dan word je gezien als spam.