CONTACT 

Wat leuk dat je contact met mij wilt opnemen! Waar kan ik je mee helpen? Heb je vragen over de online guides of fotografie? 

Stuur me gerust een bericht via het contactformulier en dan kom ik snel bij jou terug!

Liefs,

 

Malu

+31 6 37 655 887

© 2019 by Malu de Wit

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • White Instagram Icon

My story

Mijn eigen reis naar rust en vrijheid begon tien jaar geleden in Suriname. Ik zag mensen die weinig hebben, maar zo ‘rijk’ zijn. Dat raakte me recht in mijn hart. Ik ontmoette mensen die nog nooit in de hoofdstad waren geweest, geen TV hadden en niet wisten wat er in de wereld gebeurde. Mensen die leefden in houten hutjes, zelfvoorzienend waren in hun eten en hun kleding wasten in de rivier. Mensen die leefden in materiële armoede. Maar ik zag geen armoede. Ik zag liefde. Er was natuur, lokaal eten, muziek en gezelligheid. Wat deze mensen met elkaar gemeen hadden? Hun enorme glimlach. Hun oprechte vrolijkheid en tevredenheid.

 

Ik keek op tegen mijn terugkeer naar Nederland en het drukke leven wat daar op me wachtte. Een race tegen de klok, meer geld verdienen, een agenda vol afspraken, verwachtingen van anderen, stress en een telefoonverslaving. Mijn reis had me veranderd en een zaadje geplant. Ik kon me niet meer vinden in het leven met stress, prestatiedruk, haast en verlangen naar meer. Ik was verdrietig. Om dagelijkse negativiteit buiten me te houden, besloot ik geen nieuws meer tot me te nemen. Ik wist wel beter - de wereld is heel mooi!

 

Eenmaal in Nederland pakte ik de draad weer op. Ik werkte hard en rende van hot naar her. Nadat ik de PABO afrondde, vond ik een baan in de HR bij een Amerikaans bedrijf in de medische wereld. Binnen no time werkte ik meer dan 40 uur, had ik mijn eigen appartement met prachtig uitzicht en raakte ik gewend aan het leuke salaris. Maakte het me gelukkig? Nee. Met lood in mijn schoenen ging ik naar mijn werk. Omdat ik in aanmerking kwam voor een vast contract en om te bepalen of ik me kon vinden in de missie en visie van het bedrijf, deed ik een persoonlijkheidstest. Guess what? Ik haalde de test niet! Ik werkte er al vijf jaar, maar bleek niet bij het bedrijf te passen. Dat was even slikken, maar gek genoeg ook een opluchting. Als ik niet bij het bedrijf pas, past het bedrijf toch ook niet bij mij? Is dit dan wel mijn pad? Een paar maanden later besloot ik te stoppen.

 

In die periode raakte een filmpje op YouTube mij enorm. Het kwam erop neer dat je leven fijn is tijdens je jeugd en pensioen. Alles daar tussenin, van je 18e tot 68e, wordt gezien als 'werktijd'. De boodschap was dat het belangrijk is om iets te doen wat je leuk vindt. Dat bleef me bij en ik ging op zoek naar wat ik nou écht leuk vind. Diep vanbinnen wist ik dat ik voor mezelf wilde beginnen. Ik besloot een blog te starten. Ik schreef over andere culturen. Hoe zorgen zij voor hun geluk? Welke gewoontes en routines hebben zij? Ik had er plezier in, maar de verhalen werden niet opgepikt. Na een tijdje besloot ik te stoppen en het later weer op te pakken.

 

Kort daarna zag ik de documentaire ‘Minimalism’. Ik besefte dat ik al minimalistisch leefde, alleen noemde ik het nog niet zo. Ik ben een kei in dingen weggeven die geen waarde toevoegen. Koop niet zomaar spullen. Waardeer lege ruimtes. Ik hecht het meeste waarde aan tijd doorbrengen met geliefden. En weet dat veel geld niet per se bijdraagt aan geluk. Ik realiseerde me dat minimalisme me op het lijf geschreven is en op een natuurlijke manier past bij wie ik ben en hoe ik leef. ‘Dit is het! Hier moet ik iets mee’, dacht ik. Ik voelde het door mijn hele lichaam. Ik wilde mensen helpen om minimalistisch te leven en zo meer rust en ruimte te ervaren. Een maand later, in april 2018, nam ik ontslag en startte ik mijn bedrijf MINIMAL•U. Ik volgde mijn hart. Mijn droom werd realiteit.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Black Facebook Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon